top of page
tools-5479431_960_720.jpg

Veien til fagbrev

Det er flere veier til å få fag- eller svennebrev. Se forklaringene under for mer informasjon om alternativer eller ta direkte kontakt med en av våre medarbeidere.

2 år skole + 2 år i bedrift

Den vanligste veien til fag- eller svennebrev er 2 år skole og 2 år i lære hos en bedrift. I det første året med skole kan du velge mellom VG1 Teknologi og industrifag eller VG1 Elektro. Velger du VG1 Elektro kan du kun velge VG2 Kjøretøy. Velger du VG1Teknologi og industrifag kan du både velge VG2 kjøretøy eller VG2 Bilskade, lakk og karosseri.

Fagbrev på jobb

Hvis du arbeider hos en bedrift og ønsker å fullføre fagbrev i denne bedriften er det en mulighet. Det er et krav om minimum et års allsidig praksis i faget i en fulltidsstilling for å tegne kontrakt om fagbrev på jobb. 

Lærekandidat

Dette er et tilpasset løp for elever/lærlinger med behov for tilrettelegging i opplæringen. Opplegget kan tilpasses helt inidivduelt etter den aktuelle kandidatens behov og ønsker.  Etter endt læretid vil du få et kompetansebevis, med muligheten til å oppnå fagbrev ved fullført 1 år praksis i faget.

Praksiskandidat

Lang og allsidig yrkespraksis innen et lærefag gjør at du kan melde deg opp til fagprøve eller svenneprøve som praksiskandidat. Dette kan du ta uten opplæring på skole eller læretid i bedrift. 

bottom of page